Alles wat u moet weten over het Zomerakkoord

Algemeen

23-08-2017

Hiernavolgend een greep uit de maatregelen die impact hebben op werkgevers en werknemers.

Het systeem van de flexi-jobs, momenteel enkel mogelijk in de horeca, wordt uitgebreid. Vanaf 1 januari 2018 moet het voor een werknemer met minstens een 4/5de job ook mogelijk worden om in de detailhandel (zelfstandige kleinhandel, bakkerijen, slagerijen, grote kleinhandelszaken, warenhuizen …) bij te verdienen. De flexi-jobs worden bovendien uitgebreid naar gepensioneerden. Wel opletten: er loopt nog een procedure bij het Grondwettelijk Hof tegen de huidige flexi-jobs. Het wordt dus nog even afwachten of een uitbreiding zonder meer zal kunnen.

 

  • Vanaf 2018 wordt het mogelijk om onbelast en vrij van sociale bijdragen 500,00 EUR (€ 6.000,00 per jaar) bij te verdienen in het zogenaamde vrijetijdswerk en in specifieke functies in de non-profitsector. Het betreft bijvoorbeeld sportcoaches en scheidsrechters, de dirigent van een lokale muziekgroep, naschoolse kinderopvang, inslapen bij mindervaliden, etc. Het stelsel zou ook mogelijk moeten worden voor activiteiten van burger tot burger. Beide systemen worden, net als de flexi-jobs, opengesteld voor werknemers met minstens een 4/5de job en gepensioneerden.
  • Werkgevers zullen vanaf 2018 een 'fiscaalvriendelijke' winstpremie aan hun werknemers kunnen betalen. De premie zal buiten de loonnorm vallen. Hiertoe zal de overheid de wet van 22 mei 2001 betreffende de financiële participatie van de werknemers aanpassen. Indien alle werknemers dezelfde premie krijgen, volstaat een communicatie naar het personeel. Indien de werkgever de hoogte van de winstpremie wenst te differentiëren, is een cao of toetredingsakte nodig. De toegekende premie mag niet hoger zijn dan 30 % van de loonmassa.
  • Sectoren (onder meer de detailhandel) zullen vanaf 2018, na advies van het paritair comité, een uitzondering kunnen krijgen op het verbod op zondagwerk voor jonge werknemers (-18 jaar). Jongeren zullen er met andere woorden vanaf 16 jaar ook op zondag als student aan de slag kunnen.
  • De opzeggingstermijnen tijdens de eerste 6 maanden van de arbeidsovereenkomst wijzigen. Hoewel er geen sprake is van een formele herinvoering van de proefperiode, betekent dit wel dat de opzeg in de eerste maanden van de arbeidsovereenkomst korter wordt. 
  • Vanaf 2018 zal de aanwerving van jonge werknemers (18 tot 21 jaar) goedkoper worden. Het nettoloon blijft ongewijzigd, maar de loonkost van de werkgever daalt. Dit zal ofwel via een verhoogde fiscale aftrekbaarheid ofwel via een RVA-premie gebeuren.
  • Ook de mystery calls zitten in het zomerakkoord. Met anonieme mystery calls kan de sociale inspectie controleren of een werkgever niet discrimineert bij de aanwerving van werknemers. Er zal wel toestemming van de arbeidsauditeur nodig zijn.
  • Vanaf 2019 wil de overheid een mogelijkheid van deeltijds pensioen creëren. Daarbij zal een werknemer een deel van zijn pensioen kunnen opnemen en tegelijk kunnen blijven werken en bijkomende pensioenrechten opbouwen.

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  20ste editie Belgian Corporate Video Festival
>>> 18-02-2019
Op 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Ook dit jaar kunnen de beste corporate videoís verschillende awards winnen in uiteenlopende categorieŽn.

 Beroep  Alternatieve granen - desembroden - gekoelde degen
>>> 13-02-2019
Alimento organiseert op 12 maart een full option opleiding. MichaŽl, Ludovic en Guido zullen tijdens deze opleiding een combinatie doen van deze verschillende technieken en producten.

 Algemeen   Alimento is op zoek naar een nieuwe Opleidingsadviseur Bakkerij
>>> 04-02-2019
Heb jij een hart voor Opleiding en Voeding? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

> Alle nieuws