Alle fietsen gelijk voor de wet

Personeel

31-08-2017

Mountainbikes en koersfietsen mogen binnenkort ook ter beschikking gesteld worden als bedrijfsfiets. Hiermee komt de minister terug op een vorig parlementair antwoord waardoor er veel onduidelijkheid ontstond in de praktijk.

De terbeschikkingstelling van een fiets door de werkgever die daadwerkelijk voor de woonwerkverplaatsing wordt gebruikt, is op fiscaal vlak een belastingvrij voordeel voor de werknemer of bedrijfsleider.

Het is daarbij niet relevant om een onderscheid te maken naargelang het type fiets. De ter beschikking gestelde fiets kan, naast een gewone hybride, elektrische of stadsfiets, ook een mountainbike of een koersfiets zijn. Hiermee komt de minister terug op een vorig parlementair antwoord waardoor er veel onduidelijkheid ontstond in de praktijk. In een vorig antwoord beperkte hij de gunstige behandeling van een ter beschikking gestelde bedrijfsfiets tot hybride, elektrische of stadsfietsen. Mountainbikes en koersfietsen werden uitgesloten. Een aanpassing van de wetgeving zit in de pijplijn en wordt verwacht in het najaar.

Let op: De vrijstelling geldt in de huidige wetgeving niet voor de speed pedelec die volgens de wegcode een bromfiets is en geen fiets. 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws