OPROEP AAN BAKKERS VOOR DE STIP IT-ACTIE 2024

Oproep aan Bakkers voor de STIP IT-actie 2024

Oproep aan Bakkers voor de STIP IT-actie 2024

Van 9 september 2024 tot en met 28 september 2024 organiseren Ketnet, MNM en Radio 2 opnieuw de STIP IT-actie. Deze actie richt zich op het bestrijden van pesten, een probleem dat 1 op de 3 kinderen en 1 op de 5 jongeren treft. Ook volwassenen blijven pestgedrag ondervinden of dragen de gevolgen ervan jarenlang met zich mee. Sociale media maken pesten tegenwoordig overal aanwezig en tegelijkertijd moeilijker te detecteren. Het is tijd om niet langer weg te kijken en samen het verschil te maken tegen pesten.

 

Hoe kunnen de bakkers bijdragen aan de STIP IT-actie?


1. Versier Gebakjes en Taarten

Gebruik 4 stippen: Zet gebakjes, pralines, taarten etc. met vier stippen in de etalage of toonbank tijdens de actieperiode. Dit symboliseert de deelname aan de campagne en maakt klanten bewust van de actie.

 

2. Stippen op de Stoep of Etalageraam

Decoratieve stippen: Breng stippen aan op de stoep voor de winkeldeur of op het etalageraam. Dit kan bijvoorbeeld door ronde taartonderleggers te gebruiken die ideaal zijn voor dit doel.

 

3. Sociale Media

Gebruik de hashtag #STIPIT: Communiceer je deelname aan de actie op sociale media en gebruik daarbij de hashtag #STIPIT om de boodschap verder te verspreiden en bewustzijn te creëren.

 

Door deze kleine gebaren kunnen bakkers een grote bijdrage leveren aan het vergroten van het bewustzijn en het bieden van steun aan slachtoffers van pesten. Samen kunnen we het verschil maken en laten zien dat we pestgedrag niet tolereren.

Laten we de krachten bundelen en van de STIP IT-actie 2024 een succes maken!