ONZE BELGIAN PASTRY LIONS ZIJN KLAAR OM TE SCOREN IN LYON!

Onze Belgian Pastry Lions zijn klaar om te scoren in Lyon!

Onze Belgian Pastry Lions zijn klaar om te scoren in Lyon!

Op 24 en 25 januari is het zover. The Belgian Pastry Lions: Marijn Coertjens, Dieter Charels en Raoul Andriessen staan in de finale van de prestigieuze Coupe du Monde de la Pâtisserie in Lyon. Naast 17 ander landen zullen de Belgen op 24 januari de titel vertegenwoordigen met hun uitzonderlijk talent en passie voor ijs, suiker en chocolade.

Slechts drie andere Europese landen – Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk – nemen deel aan de finale, terwijl Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten opvallend ontbreken. De grootste concurrentie lijkt te komen uit Azië, met titelverdediger Japan en sterke teams als Maleisië, Zuid-Korea en uiteraard ook van onze Franse vrienden. Meer informatie over de deelnemers is te vinden op https://www.cmpatisserie.com/en/grand-final
 

Een ervaren trio onder leiding van Jean-Philippe Darcis
 

De Belgische ploeg, The Belgian Pastry Lions, wordt ondersteund door het comité van The Belgian Pastry Club, met achter de schermen de deskundige begeleiding van Raphaël Giot, Jean-Philippe Darcis en Patrick Aubrion. Na acht jaar is het hen gelukt om weer een Belgische vertegenwoordiging naar de finale van de Coupe du Monde de la Pâtisserie in Lyon te sturen. Onder leiding van coach Jean-Philippe Darcis, een van de meest vooraanstaande chocolatiers van België, brengt het team een unieke mix van talent en ervaring naar de felbegeerde finale.

  • Marijn Coertjens is teamaanvoerder en een chocolade expert. Hij runt zijn eigen bakkerij in Gent, die zijn naam draagt, en beschikt over uitgebreide expertise op het wereldberoemd niveau.
  • Raoul Andriessen is de suikerspecialist van het team en combineert zijn vakkennis met zijn rol als docent aan de PIVA-school. Met deze creatieve en technische vaardigheden in suikerwerk won hij in 2023 goud tijdens de Dutch Pastry Award.
  • Dieter Charels is de ijsspecialist van het team en heeft samen met Marijn al een bronzen medaille behaald op een eerdere editie van de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Ook hij is docent aan de PIVA-school.

Met deze combinatie van ervaring, vakmanschap en coaching is het team klaar om België te vertegenwoordigen in Lyon.

 

Thema: Werelderfgoed in een meesterlijk sculptuur


Dit jaar draait alles rond het thema Werelderfgoed. Een van de hoofdcategorieën is het ontwerpen van een sculptuur uit de drie elementen. Daarnaast moeten de teams binnen 9 uur ook drie andere onderdelen voltooien: het maken van 3 ijsdesserts, 10 restaurant desserts en een chocoladeshow van 26 zoete creaties. Alle voorafgaande artistieke creaties worden dan samengebracht in een buffet van het opgelegde thema.


Livestream en meer informatie
 

De finale kan worden gevolgd via de livestream. Voor meer informatie over het evenement en de livestream, bezoek de officiële website: https://www.cmpatisserie.com/en.

Wilt u het evenement live bijwonen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wij wensen onze Belgian Pastry Lions een succesvolle voorbereiding en een fantastisch wereldkampioenschap toe!

Het resultaat is te verwachten op zaterdag 25 januari rond 19u.