COMMUNICEER OOK OVER EIWITTEN & BROOD IN UW WINKEL!

Communiceer ook over eiwitten & brood in uw winkel!

Communiceer ook over eiwitten & brood in uw winkel!

Eiwitten zijn niet meer weg te denken als onderdeel van een gezonde en fitte levensstijl. Maar wanneer consumenten aan eiwitbronnen denken, komen vlees, eieren of dure eiwitshakes vaak als eerste in hen op. Terwijl we steeds meer zoeken naar duurzame en plantaardige alternatieven, vergeten we dat de échte eiwitheld al jaren op ons bord ligt: brood! Brood levert namelijk eenvoudig plantaardige eiwitten, zonder gedoe, en is geschikt voor elke lifestyle. Hoog tijd om brood de aandacht te geven die het verdient. Communiceer ook over de eiwitten in brood in uw winkel!

 

Brood als eiwitbron


Wist je dat graanproducten zoals brood bijna een kwart van onze dagelijkse eiwitinname verzorgen? Twee sneetjes volkorenbrood bevatten zelfs meer eiwitten dan een ei. Toch associeert slechts 39% van de Belgen brood met eiwitten. Brood is daarmee de vergeten eiwitbron die perfect past in een gezonde en plantaardige levensstijl.

 

Brood & sport


Brood is een eenvoudige en betaalbare manier voor sporters op elk niveau om hun eiwitinname te verhogen. De koolhydraten in brood zorgen voor de nodige energie om een intensieve training vol te houden, terwijl de eiwitten in brood na het sporten helpen bij het herstel van spieren en het lichaam. Of je nu rent, padelt, of aan krachttraining doet: de essentiële eiwitbron voor je workout zit gewoon in je broodtrommel.

 

Sterk Verhaal


Om het belang van brood en eiwitten beter bekend te maken, hebben we het ‘Sterk Verhaal’ gepubliceerd binnen de campagne ‘Brood, goed verhaal’. Dit verhaal wordt ondersteund met een video en social media posts waarin eiwitbronnen met elkaar worden vergeleken. Tussen week 43 en 46 (25 oktober tot en met 15 november) wordt er volop geadverteerd op social media. Daarnaast hebben we een infographic toegevoegd die laat zien waarom brood en sport een perfecte match zijn.

 

Doe mee en breng brood en eiwitten onder de aandacht bij uw klanten! Op de downloadpagina www.broodengezondheid.be/eudownloads kunt u berichten en de infographic downloaden om uit te delen in uw winkel of te delen via uw social media kanalen.