WANNEER SPREEKT MEN VAN BUSBROOD?

Wanneer spreekt men van busbrood?

Wanneer spreekt men van busbrood?

Neen, met busbrood worden niet je boterhammen bedoeld die je eet op de bus naar je werk. De naam verwijst namelijk naar de manier van bakken, waarvoor de warme bakker ‘bussen’ gebruikt. In deze blog lees je er alles over.

 

Wat is een busbrood?

 

Een busbrood is een brood dat wordt gebakken in een bakblik. Dat blik wordt door de warme bakker ook weleens een bus genoemd, wat meteen de naam ‘busbrood’ verklaart. Je kan een busbrood herkennen aan de langwerpige, hoge vorm die dus een tikkeltje afwijkt van een gewoon brood.

 

Wat maakt een busbrood zo anders?

 

Een busbrood verschilt alleen in vorm van een gewoon brood, niet in smaak. Het heeft immers dezelfde bestanddelen. Busbrood bakken verloopt vooral heel efficiënt, wat voordelig is voor de warme bakker.

Zo gaat het in de vorm leggen van een deegrol in een ingevette bus erg snel. De busvormen zijn ook vaak per vier aan elkaar gekoppeld in een raamwerk, waardoor de bakker vier broden de oven kan inschieten. Als de buskoppels bovendien reeds in een kar hangen, kan de bakker in één handeling zelfs tientallen broden tegelijkertijd in de oven brengen.

Ook voor jou heeft de vorm voordelen: iedere boterham heeft namelijk quasi dezelfde hoogte en breedte. Je kan dus perfect je boterhamen smeren, plooien of op elkaar leggen zonder te morsen met de confituur.

 

Brood kopen? Vind nu een warme bakker in je buurt!

 

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.