Aangekondigde controleactie FAVV te Zottegem

Favv

04-03-2019

Het FAVV organiseert dit jaar in Zottegem een controleactie waarbij bedrijven die voeding aan de consument verkopen (detailhandels, horecazaken, grootkeukens, bakkers, groothandelaars….) zullen bezocht worden.Die actie gaat door van 1 tot en met 7 april.

Tijdens die bezoeken zullen volgende aspecten gecontroleerd worden:

• administratieve gegevens
• algemene hygiëne, inrichting en infrastructuur
• autocontrole
• traceerbaarheid
• meldingsplicht
• rookreglementering
• beheer afval
• etikettering
 

Infosessie

Donderdag 21 maart zal er een infomoment plaatsvinden in de lichtstraat op de 4de verdieping van het administratief centrum Sanitary, Gustaaf Schockaertstraat 7 te 9620 Zottegem vanaf 19.00 uur.

Tijdens die informatiesessie, die ongeveer twee uur duurt, zullen de bedrijven geïnformeerd worden over :

  • de levensmiddelenwetgeving: de mogelijke gevaren in een bedrijf met betrekking tot voedselveiligheid, de goede hygiënepraktijken, het autocontrolesysteem, de smiley, de traceerbaarheid, de allergeneninformatie, …
  • het verloop van een controle: welke documenten er moeten voorgelegd worden, de opbouw van de checklisten en de beoordeling ervan, de mogelijke maatregelen naar aanleiding van de vaststellingen, …


Als u nog vragen heeft mag u Nancy Van Durme contacteren: nancy.vandurme@favv.be
 

Nieuwsoverzicht

 Personeel  LONEN VERKOOPPERSONEEL GEÏNDEXEERD MET 2 %
>>> 21-03-2019
Hierbij een overzicht van de actuele bedragen van het PC 201 - aangepast op 1 maart 2019.Index 2 % zowel voor de schaallonen als voor de reële lonen.

 Algemeen   5 tips om je winkel te beveiligen
>>> 21-03-2019
Je hoort het overal: cybercriminaliteit is in opmars … In dit digitale tijdperk kunnen we ons daar maar beter tegen wapenen! Maar dan wel zonder de beveiliging van je fysieke winkel uit het oog te verliezen.

 KOSTPRIJSBEREKENING  Voor u berekend: Meringue
>>> 13-03-2019
Maandelijks berekent Bakkers Vlaanderen de prijs van een bepaald bakkerijproduct. Op die manier kom je te weten met welke factoren je rekening moet houden om realistische verkoopprijzen te bekomen. Deze maand zetten we de meringue in de kijker.

> Alle nieuws