5 nieuwe regels voedselinformatievermelding

Beroep

15-11-2016

Eind 2016 treedt een laatste luik van de nieuwe voedingsinformatieregelgeving in voege. Zo komt er onder meer een aparte regeling voor verkoop in (brood)automaten en wordt er een uitzondering voorzien bij een ‘vlugge verkoop’.

Momenteel worden de details van nieuwe regelgeving nog uitgewerkt, maar op basis van de grote lijnen, kunnen wij u nu al volgende uitzonderingen aankondigen voor de ambachtelijke bakker:

  1. Voor niet voorverpakte producten komen er geen bijkomende verplichtingen.
  2. Bepaalde producten die reeds verpakt zijn worden toch als niet voorverpakt beschouwd: we spreken dan over bestellingen die reeds klaarstaan voor de klant om af te halen of om te leveren, broodrondes, nog niet afgesloten verpakkingen, enzovoort.
  3. Voor de in eigen huis vervaardigde EN voorverpakte producten beperkt de bijkomende verplichting zich tot de vermelding van een houdbaarheidsdatum op de verpakking. Vb. : in cellofaan verpakte chocoladefiguren, voorverpakte koekjes, enzovoort.
     

Bakkers Vlaanderen heeft de afgelopen jaren intens gepleit voor uitzonderingen bij de betrokken overheid. Met succes!

 4. Er is een aparte regeling voor verkoop in (brood)automaten. Eigen vervaardiging en eigen uitbating geven recht op vrijstelling van etikettering. (enkel vermelding van de houdbaarheidsdatum wordt verplicht)
 5. Ook voor niet eigen vervaardigde, maar in eigen huis verpakte producten is er een uitzondering voorzien, mits er een ‘vlugge verkoop’ plaatsvindt. (binnen verpakkingsdag +1dag)

Zodra de nieuwe wetgeving volledig uitgewerkt is en de details besproken zijn met het voedselagentschap zullen wij u uitvoerig informeren.
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw Eén-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws