4 tips om een lekker brood te maken

Beroep

11-10-2016

Een brood maken lijkt misschien wat 'gewoontjes' maar dat is het zeker niet. Ontdek hier enkele tips & tricks.

  1. KNEDING: 9 minuten traag + twee minuten snel
  2. DEEGTEMPERATUUR: 25-26 graden is de ideale temperatuur
  3. VERWERKING: geef uw deeg voldoende tijd om zich te ontwikkelen. Snel is niet altijd goed!
  4. BAKKEN: hangt van oven tot oven af. 

 

4 MEEST VOORKOMENDE FOUTEN BIJ HET BROOD BAKKEN 

  • WEINIG VOLUME: bijvoorbeeld door onderkneding
  • GATEN AAN DE KORST: iets te koud afgekneed. Kan zijn door te veel stoom. Fout komt geregeld voor. 
  • BROODSNEDEN KLEVEN AAN MEKAAR: moeilijk om los te maken. Reden: te warm gesneden, onvoldoende baktijd
  • DIKKE KORST: komt door een te koude oven of te koud deeg. 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws