18de Europa Wisseltrofee Georges Boute

Beroep

27-09-2016

De Europa Wisseltrofee G. Boute wordt ingericht door VABA- St. Aubertuscentrum, Brood- en Banketbakkerijschool Ter Groene Poorte “Dè Gastronomische school” en de oud-leerlingen bond I.V.V.O.B. V.Z.W.

“We laten de kandidaten creatief te werk gaan", legt Edwin Gesquière uit. "De kandidaten vertrekken vanuit de vier jaargetijden en kunnen er een vijfde aan toevoegen. Men kan zich laten inspireren door actuele thema’s als ‘opwarming van de aarde’, ‘het wisselen van de seizoenen’ … Jaargetijden kunnen gesymboliseerd worden door smaken, kleuren…”

Thema: 'de 5 jaargetijden'

De opdracht bestaat uit:

  • Maken van twee taarten binnen het thema
  • Maken van een sierstuk bestaande uit eetbare grondstoffen zoals suiker, chocolade, brood, pastillage waarin één dergelijke taart wordt verwerkt (De taart mag nep zijn)
  • Maximum afmetingen: grondvlak 60 op 60, max hoogte 1 meter
  • Het sierstuk mag onder een stolp geplaatst worden (stolp door de kandidaten zelf mee te brengen).
  • Het sierstuk opzetten op de voorziene plaats,
  • Het voorstellen aan de vakjury van de dezelfde taarten, waarvan één aangesneden wordt in 8 stukken)
     

De wedstrijd heeft plaats in de gebouwen van de Bakkerij- en banketbakkerijschool Ter Groene Poorte, Spoorwegstraat, 14 te 8200 Brugge op dinsdag 4 oktober. 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw Eén-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws