18-jarige Belg Joran Defossez is beste jonge bakker van Europa

Beroep

15-10-2014

Met collega Jens De Jonge kaapte Joren bovendien ook de landenprijs weg. De competitie was bikkelhard en het niveau torenhoog. Proficiat Joran en Jens!

Joran, die bij bakker Bart Schelstraete in Zottegem werkt, en Jens mochten hun mouwen opstropen. Niet minder dan 12 Europese landen stelden alles in het werk om de felbegeerde titel in huis te halen.

Zowel individueel als in teamverband werd de competitie aangegaan. Koffiekoeken, luxebroodjes, stokbroden en fantasiebroden in verschillende vormen en met verschillende vullingen passeerden de revue met als overkoepeld thema Oorlog en Vrede.

Blij en opgelucht

Twee jaar intensieve voorbereiding onder begeleiding van coach Frank Mast en Aspirant Baker wierp zijn vruchten af. In de krant Het Laatste Nieuws liet Joran optekenen dat hij zijn geluk niet op kon: "Ik ben blij en opgelucht, maar ook wel verrast want ik maakte toch wel wat schoonheidsfoutjes". Bakker Bart Schelstraete is er alvast gerust in. "Na zijn studies mag Joran meteen vast bij me in dienst komen. Een talent als dat van Joran moet je koesteren". 

Bakkers Vlaanderen feliciteert Joran, Jens en coach Frank Van Vaerenbergh van harte met de prachtige overwinning. We maken van de gelegenheid gebruik om ook het hele team van Aspirant Baker in de bloemetjes te zetten voor de niet-aflatende steun aan jonge talentvolle bakkers en de promotie van ons heerlijke beroep bij een breed publiek.

Beeld: Bart Schelstraete
Fotostream: Hotelschool Gent