NIEUWS

Het verschil tussen klassieke en moderne patisserie

Patisserie is een ware kunstvorm en heeft door de jaren heen een enorme evolutie doorgemaakt. Maar wat onderscheidt klassieke patisserie van moderne patisserie? In deze blog nemen we een kijkje in beide werelden.
Lees verder...

Volkoren of wit? Alles over broodsoorten en hun voordelen

De keuze tussen volkoren en wit brood roept nog steeds veel vragen op. Welke is gezonder? Heeft wit brood nog voordelen? In deze blog nemen we een diepere duik in de wereld van broodsoorten en hun eigenschappen.
Lees verder...

Valentijn bij de bakker: De zoetste manier om liefde te vieren

Ambachtelijke bakkers trekken alles uit de kast om deze dag extra speciaal te maken met heerlijke Valentijnsproducten. In deze blog ontdek je hoe je Valentijn bij de bakker viert en welke lekkernijen je niet mag missen.
Lees verder...

Het federaal regeerakkoord doorgelicht

De nieuwe federale regering brengt tal van hervormingen met zich mee die een impact zullen hebben op zelfstandigen en kleine ondernemingen, waaronder de ambachtelijke bakker. Hierbij een overzicht van de belangrijkste veranderingen.
Lees verder...

Een klein gebaar, maakt een groot verschil

Van 2 februari tot en met 2 maart kun je één of meerdere broden schenken. Al vanaf 3 euro doneer je een brood. Jouw bijdrage gaat rechtstreeks naar Enchanté vzw, dat de giften verdeelt binnen hun netwerk van ‘hartelijke plekken’. 
Lees verder...

Doe mee aan de internationale darmkankermaand!

Maart is de internationale darmkankermaand, en net als vorig jaar roept vzw Stop Darmkanker bakkers op om mee te doen aan een actie die zowel bewustwording als een glimlach brengt!
Lees verder...

Waarom zuurdesembrood zo populair is

Zuurdesembrood is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware ster in de bakkerijwereld. Maar wat maakt zuurdesembrood zo populair? In deze blog duiken we in de unieke eigenschappen, voordelen en de hernieuwde waardering voor dit klassieke brood.
Lees verder...

Een warme “Goeiemorgen” bij Bakkerij Coenen tijdens de Nationale Goeiemorgendag!

Op donderdag 23 januari stond Vlaanderen opnieuw in het teken van de Nationale Goeiemorgendag, een hartverwarmend initiatief van Radio 2 dat Vlamingen uitnodigt om met een oprechte “Goeiemorgen” de dag van elkaar een beetje mooier te maken.
Lees verder...

Hoe herken je ambachtelijk brood?

In een tijd waarin termen zoals “ambachtelijk” en “traditioneel” vaak gebruikt worden als marketingtrucs, kan het lastig zijn om echt ambachtelijk brood te herkennen. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten.
Lees verder...

Onze Belgian Pastry Lions zijn klaar om te scoren in Lyon!

Op 24 en 25 januari is het zover. The Belgian Pastry Lions: Marijn Coertjens, Dieter Charels en Raoul Andriessen staan in de finale van de prestigieuze Coupe du Monde de la Pâtisserie in Lyon.
Lees verder...