Reynaertgebak uit Sint-Niklaas uitgeroepen tot streekproduct

Oost-Vlaanderen

06-06-2013

De Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten heeft Reynaertgebak erkend met het label streekproduct.be. Knap gedaan van de bakkers uit Sint-Niklaas.

De Sint-Niklase meesterbakkers Stevens-Decock, Chris De Visscher, Patisserie Stefan en Patisserie Thierens bakken al meer dan veertig jaar hun Reynaertgebak, geïnspireerd op een veel oudere gâteau de Saint-Nicholas. Het gebak bevat amandelen, ananas en Grand-Marnier en past in onze bakkerstradities.

Het steunpunt streekproducten dat de erkenningen op Vlaams niveau organiseert en de aanvragen voor een Europese erkenning ondersteunt heeft als missie het ondersteunen van streekproducten en stimuleren van de producenten.

Doelstelling zijn o.a. te streven naar het behoud van de Vlaamse traditionele streekproducten en iedereen bewust te maken van ons gastronomisch erfgoed

> Hier vind je meer over Streekproduct.be