Warm brood snijden een goed idee?

Beroep

Het correct afkoelen van brood is een noodzakelijk onderdeel van de broodproductie. Belangrijk om rekening mee te houden als je brood snijdt. Zonder afkoeling wordt een brood veel sneller oudbakken.

Wanneer een brood afkoelt verdwijnt er vocht uit het brood. Ongesneden blijft er meer vocht in het brood dan wanneer het al in sneetjes gesneden is. In sneetjes verdampt er meer vocht waardoor het brood minder lang vers blijft en de korst minder krokant wordt. Bovendien bestaat de kans dat wanneer je het warm gesneden brood in de broodzak steekt de sneetjes aan elkaar zullen kleven.

Samengevat

- Brood droogt sneller uit
- Korst is minder krokant
- Sneedjes kunnen in de broodzak terug aan elkaar kleven.

Broodtip! "Het beste resultaat verkrijg je door brood 10 uur te laten afkoelen in een ruimte van 20°C tot 25°C", vertelt broodspecialist Guido Devillé.

Kortom, brood snijden wanneer het warm is komt de productkwaliteit niet ten goede.