Controleert Pidpa verplicht de waterkwaliteit?

Ondernemer

Pidpa doet inderdaad steekproefgewijze controles op de kwaliteit van het drinkwater in publieke gebouwen waaronder ook bakkerijen en beenhouwerijen.

Pidpa is vanuit overheidswege verplicht om de kwaliteit van drinkwater te garanderen en te controleren. De controle, stalen en analyses zijn kosteloos.

Kosteloos

Men maakt van de gelegenheid gebruik om meteen ook de watermeter na te kijken en de installatie. Mochten er problemen zijn dan worden die rechtgezet door Pidpa. Ook dit is kosteloos. Mocht iets mis zijn met uw eigen systeem waardoor het drinkwater verontreinigd wordt dan zal Pidpa u advies geven over de oplossingen. Een van de zaken die gecontroleerd wordt, is bijvoorbeeld de verplichte aanwezigheid van een terugslagklep. Mocht die ontbreken bij een bepaalde kraan dan zal u schriftelijk gevraagd worden om de terugslagklep te laten plaatsen door een loodgieter binnen een bepaalde termijn.

Legitimatie

Pidpa zal u steeds telefonisch contacteren voor een afspraak voor dergelijke controle. Er zijn firma’s die zich uitgeven voor Pidpa om via die weg allerhande dure waterzuiveringsapparatuur te verkopen. De echte medewerkers van Pidpa zijn echter makkelijk te herkennen aan hun kledij en wagen en hebben ook steeds legitimatie op zak.