Laatste nieuws

Terug naar school? Zet je brooddoos op smaak met de bakker om de hoek

De start van het schooljaar is het moment waarop gezinnen weer zoeken naar structuur, gezonde gewoontes en inspiratie voor de dagelijkse brooddoos. In deze blog delen we tips en ideeën om je toonbank én communicatie af te stemmen op het nieuwe schooljaar.

Een kraaknette bakkerij zorgt voor tevreden klanten

In de ambachtelijke bakkerij van Luc Welvaert in Nevele is hygiëne geen bijzaak, maar een vanzelfsprekendheid. “Een schone werkplek is niet alleen essentieel voor voedselveiligheid, het is ook gewoon veel aangenamer werken,” vertelt bakker Luc.

Waarom veel bakkers al jaren voor HelloPrint kiezen

Veel bakkerijen in België en Nederland hebben een favoriete drukker, voor al hun reclame- en promotiemateriaal. Dus laten we eens kijken waarom deze online drukkerij zo populair is onder bakkers.

Hittegolf op komst? Het FAVV deelt 8 onmisbare tips met de voedingssector

Zomerweer betekent ook stijgende temperaturen… en meer risico’s voor de voedselveiligheid! Tijdens een hittegolf roept het FAVV daarom alle voedingsbedrijven op om extra waakzaam te zijn.

Broodcultuur officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed

Groot nieuws voor onze sector: sinds begin juli is de broodcultuur in Vlaanderen officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Deze erkenning werd toegekend door minister van Cultuur Caroline Gennez en bekrachtigt wat wij al lang weten: brood lééft!

Gratis e-book met 43 exclusieve cakerecepten!

Van 11 tot en met 19 oktober 2025 laten we heel Vlaanderen proeven van het vakmanschap van de warme bakker. Wil je jouw klanten echt verrassen met iets bijzonders? Download nu ons gratis e-book met 43 exclusieve cakerecepten!